top of page
DSC01852.jpg

Coast Property

Complete Renovation

Cost Effective

Family Living

DSC01854.jpg

Client Background:

Our client recently acquired a property located on the picturesque south coast in Eastbourne.
They are eager to transform this tired property into a modern, comfortable space that caters to their family's needs. With a focus on creating an open, light-filled living environment, the client is seeking to incorporate contemporary features while retaining a cosy atmosphere.

DSC01838.jpg

Project Objectives:

Complete Renovation: The primary objective is to undertake a comprehensive renovation of the property, breathing new life into every aspect of the space.
Open Living Space: The client desires an open-plan layout that fosters a sense of connectivity and spaciousness, ideal for family gatherings and entertaining.
Abundant Natural Light: Maximising natural light is key to the design, enhancing the ambiance and creating a bright, welcoming atmosphere throughout the property.
Modern Features: Incorporate modern amenities and technologies to ensure the property meets contemporary standards of comfort and convenience.
Local Contractor Engagement: It is important to the client to engage local contractors where possible for the renovation, supporting the community and ensuring a smooth construction process.

DSC01851 copy.jpg

Design Considerations:

Cosy Atmosphere: Despite embracing modernity, the client values a cosy ambience, achieved through warm textures, soft furnishings, and inviting spaces.

Design Concept:
The design concept for this renovation project in Eastbourne revolves around creating a harmonious blend of modernity and warmth, tailored to the specific needs and preferences of the client's family. Drawing inspiration from the coastal surroundings, the design aims to incorporate elements that evoke a sense of tranquillity and connection to nature, while also embracing contemporary aesthetics.

DSC01874.jpg

Key Considerations and Project Features:

Open Living Spaces: To fulfil the client's desire for an open living space, the design focuses on removing barriers and maximising flow between different areas of the property. This creates a seamless transition between the kitchen, dining area, and living room, fostering a sense of connectivity and spaciousness.
Abundant Natural Light: Recognising the importance of natural light in enhancing the ambiance of the space, the design incorporates large windows. This not only brightens the space but also creates a connection to the outdoors.
Modern Features: The renovation integrates modern amenities and technologies seamlessly into the design, ensuring that the property meets the demands of contemporary living. This includes kitchen appliances, energy-efficient lighting solutions, and smart home systems that enhance convenience and comfort for the occupants.
Personalised Themes and Stand-Out Features: In line with the client's desire to express their personalities through the design, the renovation incorporates bespoke elements and unique features that reflect the family's tastes and preferences. Custom-built media wall, furniture, artwork, feature wall panelling and wallpaper design details, each element is carefully selected to add character and individuality to the space.
Cosy Atmosphere: Despite the modernity of the design, creating a cosy atmosphere remains a priority. This is achieved through the use of warm, inviting materials such as natural wood, plush textiles, and tactile finishes that evoke a sense of comfort and relaxation. Thoughtfully designed nooks and seating areas further enhance the cosiness of the space, providing intimate settings for relaxation and socialising.
Value to Clients and End-Users:
By addressing the client's brief and incorporating their preferences into every aspect of the design, the renovation delivers a home that not only meets their functional needs but also resonates with their emotional aspirations. The seamless integration of modern features with personalised touches creates a space that is both practical and inspiring, enhancing the quality of life for the client and their family. Moreover, the engagement of local contractors not only supports the community but also ensures a collaborative approach to the project, resulting in a renovation that is truly tailored to the unique context of Eastbourne.

Overall, the design fulfils its purpose by providing a modern, inviting living environment that encapsulates the essence of coastal living while reflecting the individuality and lifestyle of the client. It represents a successful collaboration between design expertise, client vision, and local craftsmanship, resulting in a renovation that exceeds expectations and enhances the client's everyday experience of home.

Before & After

bottom of page